Corine: “De tijd die ik hier heb, is me veel te kostbaar”

Corine Groenendijk-Jones (56) zorgt al ruim twintig jaar voor haar man Sjaak die MS heeft. Samen met hun dochter Norah en hond Sep wonen ze in Dirksland. Door het gesprek met elkaar aan te gaan, vinden Corine en Sjaak een manier om ondanks de chronische ziekte een eigen én kwalitatief leven te leiden. Met elkaar, voor elkaar.

May 2023

Partner in crime

Corine ondersteunt haar partner sinds hij zijn diagnose kreeg in 1997. De zorg voor haar man hoort er bij, volgens Corine: “Dat groeit er zo in.” Samen zochten ze de afgelopen twintig jaar naar een manier van leven die voor hen werkt. “Je dagindeling van nu is niet te vergelijken met je dagindeling als er geen chronische ziekte in het spel is.” Corine switchte bijvoorbeeld van een baan in loondienst naar haar eigen bedrijf. Nu is ze flexibeler in haar uren en kan ze haar werk beter combineren met de zorg voor Sjaak.

De toekomst op Goeree-Overflakkee

Corine en Sjaak denken al na over hun toekomst op Goeree-Overflakkee. “Later woon ik in een mooi huis met Sjaak en met gelijkgestemden,” aldus Corine. Op die manier hoopt Corine de zorg, maar ook fijne momenten, samen met anderen te delen. “Dan zorgen we met elkaar voor elkaar.“ 

Op zoek naar levensgeluk

Naast de zorg voor Sjaak blijft Corine leuke dingen doen. Met haar vriendinnen, maar ook met Sjaak zelf. “Alleen onze invulling van wat we leuk vinden, wordt anders.” Zo gaat Sjaak nu minder makkelijk op vakantie naar het buitenland, terwijl Corine dit wel graag wil. “Je kan er zelf keuzes in maken, zolang je het er met elkaar over hebt.” 

Wijze raad van Corine

“Ga op gezette tijden met elkaar in gesprek over wat je verlangens en behoeften zijn.” Corine raadt aan om het over levensgeluk te hebben met je partner, maar ook met je kinderen, familieleden of vrienden. “Blijf kijken naar mogelijkheden en blijf op zoek gaan naar wat je voor ogen hebt.”

No items found.

“Nee is geen antwoord, want er is áltijd een oplossing.”

Ouder worden: hoe zie jij het voor je?

Jouw toekomst op Goeree-Overflakkee: denk er net als Corine alvast over na. En ga het gesprek aan met je kinderen, familie, buren of collega’s. Zo zorgen we samen voor een fijne zelfstandige toekomst! 

Kom zelf in actie!

Denk jij na over je toekomst? Praat je er ook over? Inspireer en stimuleer elkaar! Door vooruit te denken, te plannen én actie te ondernemen bereiden we ons op Goeree-Overflakkee voor op de dag van morgen. Doe je mee?

Lees meer

Algemene vragen

Word onderdeel van onze community

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en initiatieven die bijdragen aan een goede nieuwe tijd voor ouderen op Goeree-Overflakkee? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt! Je aanmelding is binnen!
De aanvraag is niet verzonden. Ccontroleer of alles juist is ingevuld of probeer het later nog eens.

Lees meer ervaringen

Bekijk alle ervaringen

Klaas

Klaas Sturris (75) vindt het heerlijk om zich onder de mensen te begeven. Door zelf op zoek te gaan naar contact, voorkomt hij dat hij zich eenzaam voelt in de toekomst. Daarnaast is hij gelijkvloers gaan wonen, op advies van zijn vrienden en familie. Nadenken over de toekomst en het gesprek aangaan, heeft hem gebracht waar hij nu is: omringd door familie en vrienden in een huis waar hij kan blijven.

Hans

Hans Bechtum (72) verhuisde zes jaar geleden samen met zijn vrouw naar een seniorenwoning in Ouddorp. Op zijn 55e begon hij na te denken over zijn oudere dag. Samen schreven ze zich in voor een levensloopbestendige woning, waar ze inmiddels met veel plezier wonen. “Wij willen hier tot het einde van ons leven wonen, en dat is mogelijk!”

Corine

Corine Groenendijk-Jones (56) zorgt al ruim twintig jaar voor haar man Sjaak die MS heeft. Samen met hun dochter Norah en hond Sep wonen ze in Dirksland. Door het gesprek met elkaar aan te gaan, vinden Corine en Sjaak een manier om ondanks de chronische ziekte een eigen én kwalitatief leven te leiden. Met elkaar, voor elkaar.