Home
Alle initiatieven

Initiatieven bij jou in de buurt

Dit is een overzicht van initiatieven die zich inzetten voor De Goede Nieuwe Tijd. Aan veel ervan kun je meedoen. Staat er niks voor je bij? Kijk dan ook hier wat jij kan doen.

Achthuizen

Dorp van Morgen

In het Dorp van Morgen werken de inwoners samen met verenigingen, kerken, de gemeente en welzijns- en zorgorganisaties. Ze zorgen voor én met elkaar, waarbij aandacht is voor het praktische aspect (wonen), maar ook voor de geestelijke en fysieke kant (zorg en welzijn). Denk aan een actief verenigingsleven en een levensloopbestendig woningaanbod. Burenhulp is vanzelfsprekend en als inzet van mantelzorg en (digitale) hulpmiddelen niet meer voldoende is, wordt er professionele hulp ingeschakeld. Zo blijft het dorp een fijne plek om te wonen en te leven. In een gemeenschap waar je ertoe doet en waar je naar elkaar omkijkt.

Goeree-Overflakkee

GOvoorelkaar

Het platform voor vrijwilligerswerk in Goeree-Overflakkee. De plek waar alle vraag naar én aanbod van hulp op ons mooie eiland samenkomen.

Goeree-Overflakkee

Logeerzorg

Om ervoor te zorgen dat mantelzorgers de zorg voor hun naaste volhouden, organiseert de gemeente samen met zorgorganisaties op het eiland logeerzorg. De gemeente heeft met vier zorgorganisaties tijdelijke contracten afgesloten en biedt daarmee - binnen een pilot - sinds januari 2022 geplande logeerzorg aan.

Goeree-Overflakkee

AutoMaatje

Heb je moeite om jezelf te verplaatsen en ben je afhankelijk van anderen voor je vervoer? Kun je niet met het openbaar vervoer reizen en kun je geen taxi betalen? Voel je je daardoor vaak alleen thuis? Dan is ANWB AutoMaatje Goeree-Overflakkee misschien iets voor jou! Met AutoMaatje kun je weer op pad en onder de mensen komen. Het is niet alleen praktisch, maar ook gezellig!

Goeree-Overflakkee

55+ activiteiten Stichting ZIJN

Wil je zo lang mogelijk zelfstandig blijven en je goed voelen? Doe dan mee aan de activiteiten van Stichting ZIJN. Door mee te doen aan de activiteiten kun je sociale contacten aangaan en onderhouden. Dit helpt je betrokken te blijven bij je omgeving en stimuleert je om leuke dingen te doen. Stichting ZIJN organiseert activiteiten in alle dorpen, wijken en buurten.

Goeree-Overflakkee

Zorgaupair.nl

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis de zorg te ontvangen die nodig is. Door Zorgaupair.nl is het mogelijk dat je in je vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Dat is toch wat we allemaal willen? Met hulp van Zorgaupair.nl en via een persoonsgebonden budget (PGB) kan dit werkelijkheid worden.

Goeree-Overflakkee

Samen0187

Samen0187 is voor inwoners van Goeree-Overflakkee die informatie en ideeën zoeken over hun eiland. Je kunt hier zien waar bijvoorbeeld zorg, (sport-)verenigingen en scholen zijn in jouw woonplaats. Ook kun je hier lezen over projecten die nu bezig zijn bij jou in de buurt en je kunt inspiratie krijgen van projecten die al klaar zijn. Daarbij werkten inwoners en andere mensen samen om bijvoorbeeld een speelplek of strand te maken in hun eigen woonplaats.

Melissant

De Voorste Vloer, Nollestee

Inloophuis de Voorste Vloer is een laagdrempelige voorziening voor respijtzorg en mantelzorgers, voor mensen met beginnende hersenproblematiek en eenzaamheid. Daarbij is iedereen welkom die behoefte heeft aan een sociale omgeving. Het inloophuis is een verlengstuk van thuis en maakt deel uit van de gemeenschap

Goeree-Overflakkee

Centrum voor Levensvragen ZHE

Dit centrum biedt professionele begeleiding, hulpverlening en advies op het gebied van zingeving en levensbeschouwing. Het is speciaal bedoeld voor mensen van 50 jaar en ouder, mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten, en voor kinderen in de laatste fase van hun leven en hun ouders.

Goeree-Overflakkee

Gecombineerde Leefstijl Interventie

Het gecombineerde leefstijlprogramma (GLI) is gericht op het verbeteren van je levensstijl. Het doel is om de kwaliteit van leven te verbeteren, gewicht te verliezen en gezonder te worden. Het programma duurt twee jaar en bestaat uit zowel individuele coachingsessies als groepsbijeenkomsten.

Goeree-Overflakkee

Blijverslening

Een lening om de woning te kunnen aanpassen, zodat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Middelharnis

Alzheimer Trefpunt

Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke eerste woensdag van de maand.

Middelharnis

Informatiepunt Digitale Overheid

Het IDO is er voor al je vragen over de digitale overheid. Zoals vragen over het inloggen met je DigiD, het aanvragen van toeslagen, gezondheidsverklaringen of je pensioenoverzicht. Het advies is gratis.

Middelharnis

Spreekuur DigiTaalhuis

Elke week kun je tijdens het spreekuur van het digiTaalhuis terecht voor informatie en advies over het leren van de Nederlandse taal (taalmaatjes, cursussen, inburgeren, boeken en lesmateriaal en ons eigen cursusaanbod). Ook kun je er terecht voor digitale vaardigheden zoals het omgaan met de computer, tablet, internet en DigiD.

Goeree-Overflakkee

Sociale Benadering Dementie

Sociale Benadering Dementie kijkt anders naar de situatie van mensen met dementie. Door weer ruimte te creëren voor vraagstukken uit het dagelijks leven en niet de ziekte maar de persoon centraal te stellen, verbetert de kwaliteit van leven. Gedurende het project worden zorg- en welzijnsprofessionals getraind in het toepassen van deze benadering in hun werk.

Achthuizen

Langer Actief Thuis

Zo lang mogelijk zelfstandig en actief blijven in eigen woning en omgeving is voor veel mensen een grote wens. Zeker voor ouderen of mensen met een chronische ziekte kan veilig zelfstandig zijn en blijven een uitdaging zijn. Het programma Langer Actief Thuis helpt inwoners van Goeree-Overflakkee om zo lang en zelfstandig mogelijk in de vertrouwde leefomgeving te blijven wonen. Het programma duurt maximaal 12 weken en 1 juli 2023 is er een pilot gestart in Achthuizen.

Goeree-Overflakkee

Mijn Huis Op Maat

Jouw huis is jouw thuis. Hier wil je graag veilig en comfortabel wonen. Mijn Huis Op Maat laat je tal van mogelijkheden zien. Jouw woning verbeteren wanneer je fit bent, betekent direct genieten en later profiteren van extra comfort en veiligheid. Dat geeft rust. Doe de Huistest en zet alle verbeterpunten van je woning op een rijtje. Je kunt rondneuzen welke handige producten je thuis kunt toepassen. Genoeg inspiratie & tips dus om meteen aan de slag te kunnen gaan!

Dirksland

Patiënt Ondersteunings Punt

Voor als je een afspraak op de polikliniek van het ziekenhuis in Dirksland hebt, maar er niemand beschikbaar is om met je mee te gaan. Het ziekenhuis zorgt dat je bij binnenkomst en gedurende je bezoek ondersteund en begeleid wordt door een vrijwilliger vanuit het Patiënt Ondersteuning Punt, het POP. De ondersteuning/begeleiding is alleen in het ziekenhuis voor polikliniek afspraken.

Middelharnis

Beweegroute

In het Vliedpark in Middelharnis staat een QR-FIT beweegroute gekoppeld aan de faciliteiten die daar zijn neergezet. Deze route van 1,3 kilometer bevat 9 oefeningpunten. Download de app en scan je fit!

Heb je een initiatief in gedachten of wil je iets organiseren?

Samen maken we De Goede Nieuwe Tijd. Laat het ons weten als je een initiatief kent dat nog niet in dit overzicht staat óf als je een idee hebt om iets te gaan organiseren.

Meld een initiatief aan