HomeAlle initiatieven
Langer Actief Thuis

Langer Actief Thuis

Langer Actief Thuis helpt mensen op Goeree-Overflakkee om zelfstandig te blijven wonen.

Dit initiatief wordt georganiseerd door:

Langer Actief Thuis

Het programma Langer Actief Thuis helpt inwoners om zo lang en zelfstandig mogelijk in de vertrouwde leefomgeving te blijven. Een teamprofessionals – wijkverpleegkundige, ergotherapeut, fysiotherapeut en het thuiszorgteam – kijkt wat nodig is om in de vertrouwde omgeving te blijven wonen.

Behoud van zelfstandigheid

Het programma Langer Actief Thuis is erop gericht om zo lang mogelijk zelfstandig en veilig in de eigen woning of woonomgeving de dingen te blijven doen die voor de inwoner belangrijk zijn. We gaan uit van de mogelijkheden en bieden begeleiding om deze optimaal te benutten. Een team professionals bepaalt samen met de inwoner de doelen waaraan gewerkt gaat worden. Het team bestaat uit een wijkverpleegkundige, ergotherapeut en het thuiszorgteam. Afhankelijk van de doelen worden ook de fysiotherapeut of andere behandelaren betrokken. De nadruk ligt op het zo lang mogelijk in de eigen omgeving kunnen functioneren.

Het programma duurt maximaal 12 weken. Zijn er na het traject activiteiten die zelfstandig uitgevoerd kunnen worden? Dan wordt er gekeken welke zorg en/of ondersteuning nodig is. Dat kan professionele zorg zijn, maar ook ondersteuning door iemand uit het netwerk.

Aanmelden

Vanaf juli is een een pilot van het programma Langer Actief Thuis gestart in Achthuizen, ‘het dorp van morgen’, op Goeree-Overflakkee. Deelname aan het programma tijdens deze pilot is kosteloos.

Wil je je aanmelden of weten of je in aanmerking komt voor het programma Langer Actief Thuis? Neem dan vrijblijvend contact op met een medewerker van één van onderstaande organisaties:

  • Buurtzorg: 06 836 90 042
  • CuraMare: 0187 895 900
  • Careyn: 06 539 31 852
  • Ergotherapie Oostflakkee: 06 208 92 892

Je kunt bij hen terecht met je vragen, voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek of voor aanmelding.

No items found.

Evenementen

Maandag 15 april, 14.00 uur

Meer Bewegen voor ouderen (stichting ZIJN)

Bewegen

Donderdag 18 april, 10.00 uur

Koffiemorgen

Sociaal

Maandag 22 april, 14.00 uur

Meer Bewegen voor ouderen (stichting ZIJN)

Bewegen

Donderdag 25 april, 10.00 uur

Koffiemorgen

Sociaal

Vrijdag 26 april, 19.00 uur

Jeugdsoos

Jeugd

Maandag 29 april, 14.00 uur

Meer Bewegen voor ouderen (stichting ZIJN)

Bewegen

Initiatieven in de buurt

Bekijk alle initiatieven

Dorp van Morgen

In het Dorp van Morgen werken de inwoners samen met verenigingen, kerken, de gemeente en welzijns- en zorgorganisaties.

Digitale wegwijzer voor mantelzorgers

Deze wegwijzer helpt mantelzorgers om hun vraag voor hulp aan de juiste organisatie te stellen.

Signalenkaart "Omkieke naer mekaere"

De signalenkaart kan helpen om signalen op tijd te herkennen, zodat er een goed gesprek kan ontstaan tussen inwoners of passende hulp geboden kan worden.

Heb je een initiatief in gedachten of wil je iets organiseren?

Samen maken we De Goede Nieuwe Tijd. Laat het ons weten als je een initiatief kent dat nog niet in dit overzicht staat óf als je een idee hebt om iets te gaan organiseren.

Meld een initiatief aan

Word onderdeel van onze community

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en initiatieven die bijdragen aan een goede nieuwe tijd voor ouderen op Goeree-Overflakkee? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt! Je aanmelding is binnen!
De aanvraag is niet verzonden. Ccontroleer of alles juist is ingevuld of probeer het later nog eens.