HomeNieuws
Belangrijke mijlpaal voor Achthuizen: samen in de huiskamer

Belangrijke mijlpaal voor Achthuizen: samen in de huiskamer

Een kleinschalige en laagdrempelige ontmoetingsplaats voor jong en oud waar bewoners samen kunnen komen.

24 mei 2023

Deze maand overhandigde Oost West Wonen de sleutel van 'de huiskamer van Achthuizen', het pand aan de Pastoor van Luenenstraat 20 in Achthuizen aan de Dorpsraad. Samen met Oost West Wonen, de gemeente en projectorganisatie Dorp van Morgen heeft de Dorpsraad van Achthuizen het plan gemaakt om hier "een huiskamer" te realiseren. "Een kleinschalige en laagdrempelige ontmoetingsplaats voor jong en oud waar bewoners samen kunnen komen, deel kunnen nemen aan activiteiten en hulpvragen kunnen stellen.


Oost West Wonen heeft het pand de afgelopen weken opgeknapt. De Dorpsraad gaat de komende tijd met vrijwilligers aan de slag om de huiskamer verder in te richten. 21 juni zal de officiële opening van de huiskamer plaatsvinden, waarvoor dorpsbewoners worden uitgenodigd.


Centrale plek in het dorp waar u terecht kunt


Voor de nieuwe huiskamer liggen er plannen klaar voor diverse activiteiten voor jong en oud, zoals koffiemomenten en creatieve middagen. In samenwerking met onder andere maatschappelijk werk, de wijkagent en Oost West Wonen ook inloopuren voor bewoners die hulp nodig hebben.


De huiskamer krijgt daarnaast centrale rol in Achthuizen om bewoners te helpen en stimuleren langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ook kunnen bewoners die willen helpen zich hier melden als vrijwilliger en hulp bieden bij het doen van boodschappen of kleine klusjes in huis.


“Als we het over leefbaarheidsacties hebben is dit toch wel het ultieme voorbeeld. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij en hopen dat de huiskamer een plek gaat zijn die vóór en door de inwoners wordt ingevuld,” vertelt Arjan Mouthaan, Woonconsulent bij Oost West Wonen.

No items found.

"Als we het over leefbaarheidsacties hebben is dit toch wel het ultieme voorbeeld."

Belangrijke mijlpaal voor het Dorp van Morgen


Er was doorzettingsvermogen voor nodig om dit project van de grond te krijgen en we zijn Oost West Wonen zeer dankbaar voor hun steun en investering in het opknappen van deze ruimtes. Op deze manier is het mogelijk gemaakt dat wij in Achthuizen dit prachtige project gestart zijn, vertelt Jacqueline Lavooy, namens de Dorpsraad van Achthuizen.


Lisa van Gelder uit de projectgroep Dorp van Morgen, vult aan; “De oplevering van de huiskamer is een belangrijke mijlpaal voor het Dorp van Morgen. De huiskamer zal een belangrijke rol spelen in het samenbrengen van inwoners uit Achthuizen. Vanuit de huiskamer kunnen betrokken dorpsbewoners en professionals met elkaar samenwerken door het organiseren van gezamenlijke activiteiten voor inwoners uit het dorp.”


Het Dorp van Morgen is ontstaan uit een van de werkgroepen van het programma toekomstbestendig leven op Goeree-Overflakkee, waar in totaal meer dan 20 organisaties uit de regio een bijdrage aan leveren.

Het Dorp van Morgen is ontstaan uit een van de werkgroepen van het programma toekomstbestendig leven op Goeree-Overflakkee, waar in totaal meer dan 20 organisaties uit de regio een bijdrage aan leveren. Meer weten?

Meer informatie

Word onderdeel van onze community

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en initiatieven die bijdragen aan een goede nieuwe tijd voor ouderen op Goeree-Overflakkee? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt! Je aanmelding is binnen!
De aanvraag is niet verzonden. Ccontroleer of alles juist is ingevuld of probeer het later nog eens.

Meer nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten
8 april 2024

De Goede Nieuwe Tijd lanceert signalenkaart "Omkieke naer mekaere"

De signalenkaart kan helpen om signalen op tijd te herkennen, zodat er een goed gesprek kan ontstaan tussen inwoners of passende hulp geboden kan worden.

Bekijk nieuwsbericht
29 maart 2024

Dorp van Morgen in de FlakkeePodcast

Van Veilig Bankieren tot een popkoor, er was de afgelopen weken weer van alles te doen in het Dorp van Morgen.

Bekijk nieuwsbericht
14 maart 2024

Dorp van Morgen te gast bij De Flakkee Podcast

Luister naar De FlakkeePodcast, waar Maureen van Leeuwen, Lisa van Gelder en Jacqueline Lavooy te gast zijn om te praten over het Dorp van Morgen.

Bekijk nieuwsbericht