HomeNieuws
Burgemeester Grootenboer bezoekt D’8Huiskamer in Achthuizen

Burgemeester Grootenboer bezoekt D’8Huiskamer in Achthuizen

In Achthuizen bouwt men samen aan het dorp van morgen. Met diverse activiteiten, van gezellige muziekmiddagen tot leerzame reptielenshows.

26 januari 2024

Donderdag 4 januari schoof burgemeester Ada Grootenboer aan bij de koffietafel inD’8Huiskamer, op initiatief van de Dorpsraad Achthuizen. Verheugd over haar bezoek, vertelden haar tafelgenoten enthousiast over ‘hun Achthuizen’. Dankzijde inzet van veel vrijwilligers kunnen ze wekelijks naar D’8Huiskamer waar inde wintermaanden de digitale openhaard gezellig knettert. BurgemeesterGrootenboer: “Mooi om te zien en horen hoe in dit kleine dorp inwoners, verenigingen, kerken, de gemeente en welzijns- en zorgorganisaties samenwerken aan de toekomst. Met grote ambities zetten ze stappen richting de dag vanmorgen: de Goede Nieuwe Tijd.”

Terugblikactiviteiten voor jong en oud

Eind december werd er Nederlandstalige muziek uit de jaren 80 gedraaid door DJ Erik. Een gezellige middag met veel herinneringen aan Radiopiraat de Vrije Vogel. Menig smartlap werd uit volle borst meegezongen.

Voor de jeugd bezochten wijkagenten de jeugdsoos om te vertellen over hun werk en vragen van jongeren te beantwoorden.Niet minder druk was het op de reptielenshow, op 6 januari, waar Jack Westhoeve vertelde over de wereld van slang, schorpioen en vogelspin. Het meest spannende was misschien wel om op de foto te gaan met een van de reptielen!

No items found.

Eerste Trefpunt in 2024

Dinsdagavond 9 januari vond de Trefpunt bijeenkomst plaats van Alzheimer Nederland – afdeling Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard.Wijkverpleegkundigen, een casemanager dementie en een ergotherapeut gaven dezeavond uitleg over digitale en niet-digitale hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een medicijndispenser die de juiste medicatie op het juiste tijdstip geeft en aaneen apparaat om steunkousen aan te trekken. Met deze hulpmiddelen (en nog veel meer) kunnen mensen langer en veiliger (en zelfstandig) thuis blijven wonen. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de ruimte om vragen te stellen en naar elkaars ervaringen te luisteren.

Programma D’8Huiskamer voor februari

Naast de reguliere activiteiten zal er tijdens de koffiemorgen van 15 februari over ‘Vroegsignalering’ gesproken worden. Vragen als: hoe stimuleren we het omzien naar elkaar, waar moet je dan op letten en als je iets signaleert hoe ga je hiermee om en bij wie kun je hiervoor terecht? De signalenkaart, waarop deze ochtend uitleg over volgt, helpt hierbij. 

De themadagen zijn opgenomen in het maandprogramma.Kijk voor de juiste aanvangstijd in het activiteitenprogramma en kom ook eens langs in D’8Huiskamer in Achthuizen, waar inwoners, vrijwilligers en professionals samen werken aan het Dorp van Morgen.

Meer weten over het Dorp van Morgen en de activiteiten van de komende periode?

Neem dan een kijkje op de initiatievenpagina, inclusief evenementenagenda

Meer informatie

Word onderdeel van onze community

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en initiatieven die bijdragen aan een goede nieuwe tijd voor ouderen op Goeree-Overflakkee? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt! Je aanmelding is binnen!
De aanvraag is niet verzonden. Ccontroleer of alles juist is ingevuld of probeer het later nog eens.

Meer nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten
8 april 2024

De Goede Nieuwe Tijd lanceert signalenkaart "Omkieke naer mekaere"

De signalenkaart kan helpen om signalen op tijd te herkennen, zodat er een goed gesprek kan ontstaan tussen inwoners of passende hulp geboden kan worden.

Bekijk nieuwsbericht
29 maart 2024

Dorp van Morgen in de FlakkeePodcast

Van Veilig Bankieren tot een popkoor, er was de afgelopen weken weer van alles te doen in het Dorp van Morgen.

Bekijk nieuwsbericht
14 maart 2024

Dorp van Morgen te gast bij De Flakkee Podcast

Luister naar De FlakkeePodcast, waar Maureen van Leeuwen, Lisa van Gelder en Jacqueline Lavooy te gast zijn om te praten over het Dorp van Morgen.

Bekijk nieuwsbericht