HomeNieuws
Dorpsraad Achthuizen presenteert activiteitenaanbod D’8Huiskamer

Dorpsraad Achthuizen presenteert activiteitenaanbod D’8Huiskamer

Volop activiteiten in Achthuizen, het Dorp van Morgen.

30 augustus 2023

In opdracht van het actieprogramma Toekomstbestendig Leven hebben 6 geneeskundestudenten van de Erasmus Universiteit een maatschappelijk onderzoeksproject gedaan naar het Dorp van Morgen. De concrete onderzoeksvraag was ‘Wat is er nodig om ouderen in het dorp van morgen op Goeree-Overflakkee langer vitaal te houden, zodat zij minder snel afhankelijk zijn van zorg.’

Om antwoord op deze vragen te krijgen deden ze literatuuronderzoek en veldwerk in Achthuizen, dat sinds januari 2023 het Dorp van Morgen is. Het resultaat is verwerkt in een onderzoeksrapport met conclusies en aanbevelingen. Naast adviezen op het gebied van voorzieningen, wonen, zorg en cohesie, is de belangrijkste aanbeveling van de studenten om het makkelijker te maken voor ouderen om elkaar te ontmoeten en hulp te vragen. Dit door een fysiek centraal punt te creëren waar hulpvraag en -aanbod bij elkaar gezocht kunnen worden.

D’8Huiskamer

De wens voor een ontmoetingsplaats in Achthuizen was er al. Het onderzoek van de studenten onderstreepte nog eens de nut en noodzaak ervan. Het fysieke centrale punt is inmiddels gerealiseerd in het zaaltje aan de Pastoor van Luenenstraat 20. Het is omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsruimte en op 21 juni officieel geopend waarbij het de naam D’8Huiskamer kreeg. Een ruimte voor ontmoeting en allerlei activiteiten voor jong en oud.

Start activiteiten D’8Huiskamer in Achthuizen

Het dorp van morgen zit niet stil. Samen met een actieve dorpsraad, vrijwilligers en de werkgroep dorp van morgen maken zij D’8Huiskamer onmisbaar. In de zomer is door een aantal vrijwilligers van de Dorpsraad hard doorgewerkt om vrijwilligers te werven voor de activiteiten, zijn de laatste klusjes gedaan en is er een activiteitenprogramma in elkaar gezet voor de periode september tot en met december 2023.

Jongeren zijn onze toekomst

Het dorp van morgen wil een fijne plek zijn om te wonen en te leven. In een gemeenschap waar je ertoe doet en waar je naar elkaar omkijkt. Omdat men in Achthuizen het contact met jongeren belangrijk vindt is er contact gezocht met de jongerenwerker van Stichting ZIJN en zullen er de komende maanden in het programma ook activiteiten voor de jeugd terug te vinden zijn.

Activiteitenaanbod D’8Huiskamer maand september

Naast een wekelijkse koffiemorgen en een uurtje ‘bewegen voor ouderen’ is er maandelijks een digi-spreekuur ingepland. In samenspraak met professionals die in Achthuizen werken, zal er maandelijks een themamiddag worden georganiseerd. De Dorpsraad heeft inmiddels ook toezeggingen van een aantal interessante sprekers die D’8Huiskamer komen bezoeken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de initiatievenpagina van het Dorp van Morgen.

No items found.

Meer weten over het Dorp van Morgen en de activiteiten van de komende periode?

Neem dan een kijkje op de initiatievenpagina, inclusief evenementenagenda

Meer informatie

Word onderdeel van onze community

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en initiatieven die bijdragen aan een goede nieuwe tijd voor ouderen op Goeree-Overflakkee? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Bedankt! Je aanmelding is binnen!
De aanvraag is niet verzonden. Ccontroleer of alles juist is ingevuld of probeer het later nog eens.

Meer nieuwsberichten

Meer nieuwsberichten
8 april 2024

De Goede Nieuwe Tijd lanceert signalenkaart "Omkieke naer mekaere"

De signalenkaart kan helpen om signalen op tijd te herkennen, zodat er een goed gesprek kan ontstaan tussen inwoners of passende hulp geboden kan worden.

Bekijk nieuwsbericht
29 maart 2024

Dorp van Morgen in de FlakkeePodcast

Van Veilig Bankieren tot een popkoor, er was de afgelopen weken weer van alles te doen in het Dorp van Morgen.

Bekijk nieuwsbericht
14 maart 2024

Dorp van Morgen te gast bij De Flakkee Podcast

Luister naar De FlakkeePodcast, waar Maureen van Leeuwen, Lisa van Gelder en Jacqueline Lavooy te gast zijn om te praten over het Dorp van Morgen.

Bekijk nieuwsbericht